tepimast

Onpa tasapuolista tuo sote

En voi olla kirjoittamatta sotesta josta piti tulla  tasapuolinen,  vaan kun ei siitä sitten tullut sitä lainkaan ja syynä on tuo valinta aika joka vie tasapuolisuuden kokonaan .

Kun on jonkun yksityisen terveyden hoito  paikan asiakas,  sen voisi vaihtaa n puolen vuoden jälkeen mutta kaikki ei halua olla yksityisen palvelussa vaan julkisessa .

Siellä tuo vaihto ei sitten olekkaan n puoli vuotta vaan peräti 2 vuotta jos tuo on ministerin mukaista tasapuolisuutta ihmettelen sitä .

Olis hyvä etteivät kerro on vapaa valinta,  koskapa tuolla lailla tulee selväksi se että kansaa halutaan yksityiselle puolelle .

Moni ei sinne halua mennä,  ja kantaa verorahojaan ulkolaisille yrittäjille,  koskapa jos ne nyt olisikin halpoja eivät sitä ole kovinkaan pitkää aikaa .

Itse menen julkiselle puolelle ja  2 v pakko olokaan ei tule sitä häiritsemään  enkä hae minkään asteen seteliä yhtään mistään .

Ja kun nyt ihmiset menee innolla seteliensä kanssa yksityiselle jää minulle aikoja julkisella puolella .

Ja oikeasti se olisi vapaa valinta että kävele just sinne mikä on lähinnä vaikka joka kerta eripaikkaan .

Mutta miksi tuo kaksivuotta jos et ilmoittaudu yksityiselle menet automaattisesti julkisenpalveluun  ja saat sitten olla siellä seuraavat kaksi vuotta seommoro tepivaari kirjoitti Teuvo Mast 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Kuulehan, sotefarssi sen kun jatkuu. Ehkäpä poliitikot pikku hiljaa ymmärtävät antaa soten suunnittelun asiantuntijoille.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Olet Tepi mielestäni tulkinnut tuota kahden vuoden sääntöä hieman väärin, ote demokraatti-lehdestä:

"Kansalaiset saavat valita oman sote-keskuksen hallituksen linjausten mukaisesti vuonna 2021. Hallitus on löytänyt Saarikon mukaan ratkaisun myös niille asiakkaille, jotka eivät valitse omaa sote-keskusta. Nämä asiakkaat ovat automaattisesti kahden vuoden ajan julkisen palveluntuottajan asiakkaita, elleivät he sinä aikana valitse toisin. Kahden vuoden jälkeen ne kansalaiset, jotka eivät vielä ole tehneet valintaa sote-keskuksesta, listataan palvelujen tavoitettavuuden mukaan eri tuottajien asiakkaiksi."

Eli ei siellä tarvitse olla kahta vuotta vaan voi valita sinä aikana toisin. Tässähän muutosta aiempaan on se, että heti ei tehdä isojakoa lähimmän mukaan vaan se tulee vasta 2023.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Kyllä se oli Aamulehden sivuilla tuo kaksi vuotta siellä ei ollut että voi sinä aikana vaihtaa kun kalsarit+sukat .
Terveyspalvelujen vaihdosta ei ollut kyllä sanaakaan . terv tepivaari

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eiköhän se julkinen puoli jatkossakin hoida tehohoitopotilaat, kolaripotilaat, sydänpysähdyspotilaat, suuria leikkauksia vaativat potilaat , keskoset jne. Ja myös ne potilaat, jotka ovat saaneet komplikaatioita siellä yksityispuolen hoidoissa. Aivan niin kuin nykyäänkin.

Tulevaisuudessa joutuu valitsemaan ainoan paikan , mihin saa mennä valittamaan ajoittaista rintakipuaan, mutta tosi paikan tullen kaikki kuitenkin viedään pillit ulvoen julkiselle puolelle sydänoperaatioon.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Eiköhän Pekka noinkin ole ja sote senkun soutaa ja välillä huopaa nytkin taas mentiin alku pisteelle ties monenneko kerran terv tepivaari

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Voit sitten olla julkisella puolella kaksi vuotta mutta kun se aika on mennyt
Onkin kummallinen asia kun puhutaan vapaasta valinnasta, siellä on kuitenkin myös se että jos itse et valitse .
niin sinut siirretään kahden vuoden päästä lähimmälle terveys asemalle mitäs vapaata valintaa tuo sitten on terv tepivaari

Toimituksen poiminnat