tepimast

Villisiat ja niiden reviiri alueet

Sen vielä jotenkin ymmärrän että tuolla itärajalla villisika ei mikää nsuuri ihme ole luonnossa vapaana,  kun toisella puolen itä rajaa niitä on maan vaivaksi asti .

Mutta onko nuot alueet joissa on villisika populaatio sitten ihmisen tuomia vaikkapa Tampereen Teiskoon jotenkin tuntuu että noin on,  mutteipa siinä ole todisteita,  kun kukaan ei varmaan sitä tunnusta .

Ja on siellä muitakin joita alueella ei ole nähty vuosisataan,  ja onko niistä haittaa noiden muiden osalta, kyllä niistä  on mm koiria häviää alueella jossa on mm ilveksiä ja susia ja syinä voi silloin pitää liian suurta populaatiota .

Joidenkin mielestä ne kuuluu luontoon,  niin kuuluu mutteipa kotipiha ole aivan luontoa Teiskossakaan,  ja kyllä se talon koira on monelle tärkeämpi kun vaikkapa susi .

Mutta villisiasta ei sinänsä tietääkseni ole suurta harmia ollut,  mutta kyllä sitäkin saa varoa silloin kun sen luonnossa tapaa  .

Se ei kuitenkaan siellä ole mikään koti possu,  joka aitauksessa on . seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Villisikaa ei ole tuotu idästä tosin supikoira ja Siperianjättiputki ovat tuotitavaraa.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Kyllä tuolla itärajalla ne tulee rajan yli aivan samoin supikoiran kanssa muttei villisika tallustele lähes toiselle puolelle suomea ne ovat itärajalla .
Miloinka venäjän puolella milloin suomen puolella missä ruokaa on terv tepivaari

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Kokonaan eri asia sekin millasta tuhoa ne tekee mm Teiskossa viljelijöiden pelloille .
ja sekin että kyllä siellä on melkoisella varmuudella myös niiden tuojat

Ei ne sinne ole omin keinoin kyllä tulleet jos ovat olisi niitä kyllä jäänyt matkan varrelle sinne missä ruokaakin on terv tepivaari

Toimituksen poiminnat